Tre saffranskakor på en deg

Tid:

Tre saffranskakor på en deg.

Tid:

Det här är en favorit! Tre kaksorter från samma deg. Basen är alltså en och samma mördeg, som vi sedan bakar ut till smaskiga kakor. Det blir ca 60 kakor av den här satsen, beroende på hur stora man gör dom.

Ingredienser

Susannes små saffranskakor – Grunddeg

  • ½ g
    saffran
  • 2 msk
    vispgrädde
  • 200 g
    smör, kallt, skuret i bitar
  • 330 g
    vetemjöl
  • 35 g
    florsocker
  • 2 tsk
    vaniljsocker
  • 2
    ägg, gulor till degen, vitor till marängen

Juliga jitterbugg

  • 2
    äggvitor
  • ¾ dl
    strösocker

Saffranssnittar med hallonfyllning och citronglasyr

  • ½ dl
    fast hallonsylt eller marmelad
  • ½ dl
    florsocker
  • pressad citron

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg