Treveckorssallad

Treveckorssallad

Publicerat:

Treveckorssallad är en klassiker som är en favorit hos stora som små. Underbart god och den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Salladen har lång hållbarhet och ska hålla upp till tre veckor i kylen!

Ingredienser

10portioner

Sallad (ca 10 portioner)

  • 1kg
    vitkål
  • 800g
    morötter
  • 1/2 st
    purjolök eller en rödlök
  • 1st
    röd paprika
  • 1st
    grön paprika

Dressing

  • 1,5dl
    vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
  • 0,5dl
    socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)
  • 0,5dl
    rapsolja
  • 0,5dl
    olivolja
  • 1msk
    salladskrydda
  • ca 1msk
    örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)

Så lagar du

  1. Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i en stor bunke.
  2. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning.
  3. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger.
  4. Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.

Dela det här receptet med dina vänner!