Tropisk surströmming på rischips

Tropisk surströmming på rischips.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkelt och smakrikt recept som passar bra för den som ska äta surströmming för första gången. Rörorna är fruktiga vilket döljer den starka surströmmingssmaken en aning. Om du vill kan du byta ut fisken till exempelvis matjessill.

Ingredienser

2 - 4portioner

  • 2st
    surströmmingar, urtagna och filéade
  • 1st
    liten nätmelon
  • 1knippa(or)
    färsk koriander
  • 1st
    färsk mango
  • ½-1st
    jalapeno
  • 1msk
    honung
  • ½st
    lime, saften
  • salt och peppar
  • 4-6st
    rispapper
  • 1liter
    frityrolja

Så lagar du

1. Hacka mangon och nätmelonen till små kuber.

2. Finhacka jalapenon och koriandern. Blanda med de resterande ingredienserna, utom surströmmingen.

3. Fritera rispapperet i olja på 180 grader i några sekunder.

4. Fördela salsan på rispapperet och toppa med surströmmingen.

Dela det här receptet med dina vänner!