Tryffel med ingefära

Tryffel med ingefära.

Publicerat:

Ingefärans friskhet och hetta passar bra till choklad. Den här tryffeln är en utmärkt smakbit till kaffet efter maten.

Ingredienser

  • 50g
    färsk ingefära
  • 2tsk
    malen kanel
  • 340g
    choklad 85%
  • 1dl
    grädde
  • 6msk
    honung
  • 1dl
    bipollen

Så lagar du

1. Klä en form med bakplåtspapper.

2. Hacka chokladen fint.

3. Skala ingefäran och skär den i skivor.

4. Häll grädde och ingefära i en kastrull och låt småputtra i 5 minuter.

5. Ta kastrullen från plattan och låt blandningen dra i 10 minuter.

6. Lyft upp ingefäran ur grädden.

7. Smält chokladen på låg värme i ett vattenbad.

8. Värm upp grädden igen tills den nästan kokar.

9. Tillsätt kanelen.

10. Häll grädden i chokladen och rör kraftfullt tills chokladen smälter.

11. Tillsätt honungen och rör till en blank smet.

12. Häll upp i den pappersklädda formen.

13. Låt stå i kylen i ca 3 timmar tills smeten stelnat.

14. Gör små bollar av smeten.

Tips

Det är snyggt att rulla tryfflar i något. Vanligtvis rullar man tryfflar i kakao eller kanel. Här använder jag bipollen, som är både vackert och näringsrikt.

Bipollen innehåller 20 olika aminosyror som bildar protein i kroppen, vitaminer, mineraler, enzymer och antioxidanter. Ingefärstryffeln blir väldigt matig, nästan som en minimåltid.

Dela det här receptet med dina vänner!