Råbiff med hasselnötter och tryffelmajonnäs

Tillagningstid:

En tallrik med råbiff serverad med machésallad, tryffelmajonnäs och rostade hasselnötter.

Publicerat:

Tillagningstid:

En superlyxig liten förrätt med tydliga och rättframma smaker. Har man inte tillgång till färsk tryffel kan man smaksätta med tryffelsalt eller göra denna förrätt med till exempel en chilimajonnäs istället. Hygien och nogsamhet är viktigt när man hanterar rått kött så se till att ha rena händer och redskap och håll köttet kallt.

Ingredienser

4 portioner

Råbiff

  • 300 g
    oxfilé eller kalvinnanlår
  • 2-3 msk
    olivolja
  • 1 msk
    kapris, gärna inlagd i salt
  • 1 msk
    schalottenlök, finhackad
  • salt och peppar

Tryffelmajonnäs

  • 1 st
    ägg
  • 1 tsk
    vitvinsvinäger
  • ½ tsk
    salt
  • ½ msk
    dijonsenap
  • dl
    olja med neutral smak, t ex solrosolja
  • ½ tsk
    tryffelsalt eller färsk tryffel

Tillbehör

  • sallad, t ex ruccola, machésallad och andra små blad
  • 1 dl
    hasselnötter, rostade
  • olivolja av fin kvalitet

Så lagar du