Tryffeltårta
Publicerat:
2018-01-26Tillagningstid:
Ingredienser
10 - 12portioner
- 100gsmör
- 200gmörk choklad
- 200gljust muscovadosocker eller strösocker
- 4ägg
Chokladglasyr
- 1dlvispgrädde
- 100gmörk choklad
- 1mskhonung
- 1msksmör
Tillbehör
- lättvispad grädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en 2-liters kastrull.
3. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa till en blank smet utan klumpar.
4. Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat.
5. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form 23 cm i diameter med löstagbar botten. Smörj kanterna. Häll smeten i formen och grädda på andra falsen nerifrån cirka 15 minuter.
6. Låt kallna helt och gärna stå i kyl, innan du tar den ur formen.
7. Glasyr: Koka upp grädden. Ta från värmen och tillsätt chokladen i små bitar. Rör tills chokladen smält. Tillsätt honung och smör. Låt svalna något och häll den sedan på den kalla kakan.
8. Servera med lättvispad grädde.
Tips
Tårtan går bra att frysa utan glasyr. Du kan glasera tårtan direkt från frysen.