Tucupi (Brasiliansk paella)
Publicerat:
2012-10-24En version av den spanska paellan, här med smak av Brasilien.
Ingredienser
4portioner
Buljongsås
- 1literkycklingbuljong
- 1mskgurkmeja
- 1stlime, saften + rivet skal
- 1mskmajsstärkelse (rörs ut i lite av buljongen)
Paella
- 4stkycklingfiléer
- 1stgul lök
- 4klyfta(or)vitlök
- 1stchilifrukt finhackad
- ½sthuvud savoykål
- 250gfärska spenatblad
- 1knippa(or)färsk koriander
- 1knippa(or)sommarlök
- Tillbehör:kokt ris
Så lagar du
1. Blanda ingredienserna till buljongsåsen och koka 5 minuter.
2. Strimla kycklingfiléerna, bryn i olja och lägg ner i buljongen.
3. Finhacka lök, vitlök och chili, bryn i olja och lägg ner i buljongen.
4. Bryt savoykålen i mindre bitar. Lägg den ovanpå buljongen tillsammans med spenat, sommarlök och koriander. På med lock och koka i 10 minuter.
Servera med kokt ris till eller i grytan.