Tucupi (Brasiliansk paella)

Publicerat:

En version av den spanska paellan, här med smak av Brasilien.

Ingredienser

4portioner

Buljongsås

  • 1liter
    kycklingbuljong
  • 1msk
    gurkmeja
  • 1st
    lime, saften + rivet skal
  • 1msk
    majsstärkelse (rörs ut i lite av buljongen)

Paella

  • 4st
    kycklingfiléer
  • 1st
    gul lök
  • 4klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    chilifrukt finhackad
  • ½st
    huvud savoykål
  • 250g
    färska spenatblad
  • 1knippa(or)
    färsk koriander
  • 1knippa(or)
    sommarlök
  • Tillbehör:
    kokt ris

Så lagar du

1. Blanda ingredienserna till buljongsåsen och koka 5 minuter.

2. Strimla kycklingfiléerna, bryn i olja och lägg ner i buljongen.

3. Finhacka lök, vitlök och chili, bryn i olja och lägg ner i buljongen.

4. Bryt savoykålen i mindre bitar. Lägg den ovanpå buljongen tillsammans med spenat, sommarlök och koriander. På med lock och koka i 10 minuter.

Servera med kokt ris till eller i grytan.

Dela det här receptet med dina vänner!