Långkok på älg med tunnbröd och varm sallad

Tillagningstid:

Långkok på älg med tunnbröd och varm sallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

6–8 portioner

Tunnbröd

  • 6 dl
    vatten
  • 4 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    bakpulver (eller 0,25 tsk torrjäst)
  • 0,5 tsk
    hel kummin
  • 0,5 tsk
    fänkålsfrön
  • 0,5 tsk
    anis

Långkok på älg

  • 1 kg
    helt grytkött
  • 2 st
    gula lökar
  • 1 burk(ar)
    krossade tomater
  • 0,20 tsk
    rosmarin
  • 0,5 tsk
    timjan
  • 0,5 tsk
    mortlade fänkålsfrön (gärna rostade)
  • 0,5 tsk
    mortlad stjärnanis
  • 3 st
    vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk
    grovmalen svartpeppar
  • 0,20 tsk
    cayennepeppar
  • 1 tsk
    paprikakrydda (gärna rökt paprika)
  • salt

Svampmajonnäs

  • 4 tsk
    torkade trattkantareller (eller en annan torkad svamp)
  • 2 st
    äggulor
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 2 tsk
    vitvinsvinäger
  • 4 dl
    neutral olja
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • ev. soja att smaka av med
  • 1 st
    isbergssallad (eller vitkål)
  • finrivet skal av appelsin eller citron
  • 2 msk
    solroskärnor, rostade
  • 2 msk
    rostad lök
  • ev. någon riven morot eller annan rotfrukt

Så lagar du