Tunnbröd med nors, dillmajonnäs och picklad rädisa

Tunnbröd med nors, dillmajonnäs och picklad rädisa

Publicerat:

Norsen är en utmärkt matfisk som gör sig perfekt på tunnbröd med tillbehör.

Ingredienser

6 portioner

Tunnbröd

  • ca 1,5 dl
    vetemjöl
  • ca 1,5 dl
    rågmjöl
  • 150 g
    smetana
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    socker
  • 30 g
    smör

Rågmjölspanerad smörstekt nors

  • 20 st
    norsar, rensade utan huvud
  • 1 dl
    rågmjöl
  • 1 tsk
    salt
  • lite peppar
  • smör till stekning

Syrad rädisa

  • 1
    del ättika
  • 2
    delar socker
  • 3
    delar vatten
  • ett knippe rädisor eller en bit rättika

Dillmajonnäs

  • 2
    äggulor
  • 3 dl
    olja
  • 1 kruk(or)
    dill, grovskuren
  • 0,5-1 tsk
    salt
  • 1-2 tsk
    socker
  • saften av 0,5 citron
  • 1 tsk
    dijonsenap eller annan senap

Så lagar du