Tunnbrödrulle med köttbullar

Tunnbrödrulle med köttbullar

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här är en riktigt lyxig tunnbrödsmacka som är extra god när den äts ute på äventyr!

Ingredienser

2 - 4portioner

  • ca 300g
    blandfärs
  • 1dl
    mjölk
  • 0,5dl
    ströbröd
  • 0,5st
    finhackad gul lök
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    peppar
  • 1tsk
    kalvfond (valfritt)
  • smör till stekning

Pepparrotskräm

  • 1dl
    färskost
  • 1dl
    crème fraiche
  • efter smak
    pepparrot (valfritt)
  • 1tsk
    salt
  • efter smak
    peppar

Till servering

  • efter smak
    picklad/inlagd gurka
  • 8st
    sallad (ex romansallad)
  • 2st
    skivade tomater
  • 8st
    färska tunnbröd

Så lagar du

Köttbullar

  1. Stek löken i smör på medelvärme tills den är ordentligt mjuk och genomskinlig. Låt svalna.
  2. Blanda mjölken med ströbrödet i en liten skål och låt dra 5-10 minuter.
  3. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, löken och övriga ingredienser. Provstek en liten del av färsen och reglera med salt/peppar. Rulla köttbullarna i lagom storlek. Jag gillar när de är lite mindre, även om det är mer tidskrävande.
  4. Stek i stekpanna i 5-6 minuter tills de är genomstekta.

Pepparrotskräm

  1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Smaka av med salt.

Servering

  1. På ett tunnbröd: Bred ut pepparrotskrämen i botten och lägg på sallad, gurka och tomatskivor. Avsluta med köttbullarna och rulla. Ät direkt!

Dela det här receptet med dina vänner!