Tunnbrödrulle med surströmming

Tunnbrödrulle med surströmming

Publicerat:

Tillagningstid:

Nybörjare gör bäst i att rulla in några filéer av surströmmingen i en klämma av norrländskt tunnbröd, tillsammans med kokt skivad mandelpotatis, smör, gräddfil, rödlök, gul lök och toppad med lite finhackad dill.

Ingredienser

2 - 6portioner

  • 2st
    mjuka tunnbröd
  • 8st
    kokta och skivade mandelpotatisar
  • 20g
    smör
  • 8st
    rensade filéer av surströmming
  • ½st
    gul lök, fint hackad
  • ½st
    rödlök, tunt skivad
  • 1msk
    finhackad dill
  • salt och nymalen svartpeppar

Så lagar du

1. Smöra tunnbrödet, fördela alla ingredienser jämt över tunnbrödet, dock spara sista 3 cm på den övre delen. Börja rulla nedifrån så at den övre delen limmar fast så att rullen håller ihop.

2. Lägg i kyl och låta vila ca 20 minuter, skär sedan i ca 2 cm breda skivor.

Dela det här receptet med dina vänner!