Tunnbrödsnittar med tonfisk

Tunnbrödsnittar med tonfisk

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättgjorda snittar som du kan göra i förväg och förvara i frysen.

Ingredienser

18portioner

  • 3
    rektangulära mjuka tunnbröd
  • 200g
    tonfisk i olja (1 burk)
  • 3
    sardellfiléer
  • 1msk
    kapris
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 150g
    naturell färskost
  • 0,5dl
    finklippt gräslök
  • nymald svartpeppar
  • ev salt

Garnering

  • 1dl
    hackad dill

Så lagar du

  1. Häll av oljan från tonfisken. Blanda tonfisk, sardellfiléer, kapris och dijonsenap. Kör med mixerstav tills det är finfördelat. Tillsätt färskosten och gräslöken och mixa samman. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
  2. Fördela blandningen på 3 tunnbröd och rulla ihop. Rulla in i plastfolie och stoppa in i frysen.
  3. Ta ut rullarna och skär dem i bitar medan de fortfarande är halvfrysta. Doppa dem sedan ena snittytan i hackad till. Ställ dem på ett uppläggningsfat.

Dela det här receptet med dina vänner!