Tunnbrödsrulle med souvas

Tunnbrödsrulle med souvas.

Publicerat:

Souvas är både saltat och lättrökt renkött men det kan ersättas med renskav.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    mjuka tunnbröd
  • ca 500 g
    souvas eller renskav, i tunna skivor
  • smör till stekning
  • 1–2 st
    gula lökar, hackade
  • salt och nymald svartpeppar

Basilikasås

  • 2dl
    basilikablad, lätt packade
  • 2dl
    turkisk yoghurt
  • 1st
    vitlöksklyfta, pressad
  • salt och peppar

Tillbehör

  • några salladsblad eller spenatblad
  • 4–8 nykokta mandelpotatisar
  • några smörfrästa små kantareller
  • några små cocktailtomater, halverade

Så lagar du

1. Basilikasås: Finhacka basilikabladen och blanda med yoghurt. Smaka av med pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar.

2. Förbered tillbehören. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Tillsätt löken och låt den fräsa med tills den blir mjuk. Smaka av om det behövs salt och papper.

3. Lägg några salladsblad på bröden. Fördela kött i en sträng i mitten på bröden. Lägg på nykokt skalad mandelpotatis och mosa den. Lägg på resten av tillbehören och klicka på såsen. Rulla ihop och svep om med aluminiumfolie.

Dela det här receptet med dina vänner!