Tunnbrödsrulle med souvas
Publicerat:
2013-08-27Souvas är både saltat och lättrökt renkött men det kan ersättas med renskav.
Ingredienser
4portioner
- 4stmjuka tunnbröd
- ca 500 gsouvas eller renskav, i tunna skivor
- smör till stekning
- 1–2 stgula lökar, hackade
- salt och nymald svartpeppar
Basilikasås
- 2dlbasilikablad, lätt packade
- 2dlturkisk yoghurt
- 1stvitlöksklyfta, pressad
- salt och peppar
Tillbehör
- några salladsblad eller spenatblad
- 4–8 nykokta mandelpotatisar
- några smörfrästa små kantareller
- några små cocktailtomater, halverade
Så lagar du
1. Basilikasås: Finhacka basilikabladen och blanda med yoghurt. Smaka av med pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar.
2. Förbered tillbehören. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Tillsätt löken och låt den fräsa med tills den blir mjuk. Smaka av om det behövs salt och papper.
3. Lägg några salladsblad på bröden. Fördela kött i en sträng i mitten på bröden. Lägg på nykokt skalad mandelpotatis och mosa den. Lägg på resten av tillbehören och klicka på såsen. Rulla ihop och svep om med aluminiumfolie.