Tunnbrödssnittar med lax och löjrom

Tunnbrödssnittar med lax och löjrom.

Publicerat:

Tillagningstid:

De klassiska rullarna med rökt lax blir ännu festligare med en klick löjrom på toppen. Härlig start på kvällen med ett glas bubbel. Snittarna går bra att förbereda.

Ingredienser

4portioner

  • 2bit(ar)
    mjukt tunnbröd
  • 100g
    färskost, neutral eller pepparrotssmak
  • 25-50g
    babyspenat
  • 100g
    rökt lax i tunna skivor
  • 50g
    löjrom
  • finhackad gräslök

Så lagar du

1. Bred färskosten på bröden, fördela spenatbladen över. Lägg ut laxskivorna ovanpå. Rulla samman och slå in tätt i folie. Hit kan du förbereda.

2. Servering: Dela varje rulle i sex bitar och ställ på ett fat med snittytan upp, eventuellt i små blanka formar. Fördela löjrommen på snittarna och strö över lite gräslök.

Dryckestips

Vitt mousserande vin

Langlois Crémant de Loire Brut, Frankrike
Nr 7404, 129 kr

2008 Palmer & Co Millésime Brut, Frankrike
Nr 7867, 299 kr

Louis Roederer Brut Premier, Frankrike
Nr 7602, 399 kr

Alkoholfritt mousserande vin

Billabong Sparkling Brut, Australien
Nr 1945, 54 kr

Dela det här receptet med dina vänner!