Tysk macka över öppen eld

Tysk varm macka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ibland måste man tänja på gränserna och testa nya smakkombinationer. Krämigheten i majonnäsen och senapen och syrligheten i äpplet och surkålen lyfter den här smörgåsen till en ny nivå.

Ingredienser

4portioner

  • 8skiva(or)
    levain surdegsbröd (eller annat motsvarande bröd)
  • 2msk
    dijonsenap
  • 1tsk
    majonnäs
  • 8skiva(or)
    rökt skinka
  • 100g
    emmentaler
  • 2
    saltgurkor (tunt skivade på längden)
  • 1
    grönt äpple (skivat i 8 skivor)
  • 200g
    surkål

Så lagar du

  1. Bred brödskivorna med majonnäs och dijonsenap.
  2. Lägg sedan ost, skinka, äpple, saltgurka och surkål i jämna fina lager och avsluta med en andra skiva bröd. Tänk på att det som inte behöver så mycket värme hamnar närmare mitten som t ex äpple och surkål.
  3. Grilla i smörgåsjärn, smörgåsgrill eller i halster, ca 2 minuter på vardera sida.

Dela det här receptet med dina vänner!