Tysk potatissallad

Potatis, senap, purjolök.

Publicerat:

Tillagningstid:

En härlig variant av den tyska potatissalladen med dijonsenap och balsamvinäger.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    kokt potatis
  • 2msk
    kapris
  • ½dl
    ättiksgurka
  • 1st
    purjolök
  • ½dl
    färsk dill
  • ½dl
    färsk persilja

Vinägrett

  • 2msk
    dijonsenap
  • 3tsk
    socker
  • 3msk
    balsamvinäger
  • 1dl
    rapsolja
  • 1msk
    vatten
  • salt och vitpeppar

Så lagar du

1. Potatissallad: Dela potatisen och lägg i en skål, häll i kapris.

2. Hacka ättiksgurkan, finhacka purjolöken och hacka örterna. Blanda med potatisen.

3. Vinagrett: Blanda ingredienserna i en skål. Smaksätt med salt och vitpeppar.

4. Häll vinägretten över potatisen och rör ihop försiktigt.

Dela det här receptet med dina vänner!