Tyska julkakor

Tyska julkakor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lebkuchen heter de tyska pepparkakorna, det är en mjuk kaka med en glasyr som penslas på kakorna efter att de har bakats i ugnen.

Ingredienser

36portioner

  • 113g
    smör
  • 250g
    socker
  • 165g
    brunt farinsocker
  • tsk
    bakpulver
  • 225g
    mjölk
  • 4st
    ägg (240 g)
  • 360g
    mjöl
  • 150g
    mandelmjöl
  • 12g
    kakao
  • 70g
    kanderade citronskal
  • tsk
    malen kanel
  • ¼tsk
    malen muskotnöt
  • ½tsk
    malen kryddpeppar
  • ½tsk
    malen koriander
  • 2tsk
    malen nejlika
  • ½tsk
    malen ingefära
  • ½tsk
    malen kardemumma
  • 60g
    vatten
  • 70g
    socker
  • 120g
    florsocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 160° grader.

2. Arbeta ihop smör, kryddor och socker till en jämn smet i maskin.

3. Tillsätt äggen. Blanda tillsammans dina torra ingredienser och med mjölken tillsätt allt pö om pö till smeten. Arbeta smeten jämn och smidig. Tillsätt citronskalen.

4. Spritsa smeten till jämna runda cirklar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i på 160 grader i 12 min. Under tiden då kakorna gräddas, koka upp vatten med socker. Rör sedan ned florsockret i sockerlagen.

5. Ta loss kakorna direkt från plåten och lägg kakorna på ett galler. Pensla kakorna försiktigt med sockerlagen. Låt kakorna svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!