Tyska julkakor
Publicerat:
2016-12-06Tillagningstid:
Lebkuchen heter de tyska pepparkakorna, det är en mjuk kaka med en glasyr som penslas på kakorna efter att de har bakats i ugnen.
Ingredienser
36portioner
- 113gsmör
- 250gsocker
- 165gbrunt farinsocker
- 1½tskbakpulver
- 225gmjölk
- 4stägg (240 g)
- 360gmjöl
- 150gmandelmjöl
- 12gkakao
- 70gkanderade citronskal
- 2½tskmalen kanel
- ¼tskmalen muskotnöt
- ½tskmalen kryddpeppar
- ½tskmalen koriander
- 2tskmalen nejlika
- ½tskmalen ingefära
- ½tskmalen kardemumma
- 60gvatten
- 70gsocker
- 120gflorsocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 160° grader.
2. Arbeta ihop smör, kryddor och socker till en jämn smet i maskin.
3. Tillsätt äggen. Blanda tillsammans dina torra ingredienser och med mjölken tillsätt allt pö om pö till smeten. Arbeta smeten jämn och smidig. Tillsätt citronskalen.
4. Spritsa smeten till jämna runda cirklar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i på 160 grader i 12 min. Under tiden då kakorna gräddas, koka upp vatten med socker. Rör sedan ned florsockret i sockerlagen.
5. Ta loss kakorna direkt från plåten och lägg kakorna på ett galler. Pensla kakorna försiktigt med sockerlagen. Låt kakorna svalna.