Ugnsbakad blomkål med rostad sparris och pistagevinägrett

Ugnsbakad blomkål med rostad sparris och pistagevinägrett.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    blomkål
  • 2knippa(or)
    grön sparris (á 250 g)
  • 2msk
    olivolja
  • 1tsk
    flingsalt
  • 1dl
    parmesanost, hyvlad

Pistagevinägrett

  • 2msk
    pistagenötter, skalade
  • 1msk
    crema di balsamico
  • 1tsk
    flytande honung
  • ½dl
    rapsolja
  • 1krm
    salt
  • 2krm
    nymalen svartpeppar
  • 2msk
    curry
  • 2tsk
    spiskummin

Så lagar du

  1. Börja med pistagevinägretten. Hacka nötterna och rosta dem i en torr, het stekpanna ca 1 minut. Blanda med övriga ingredienser.
  2. Blanda curry och spiskummin. Häll därefter i olja och blanda.
  3. Pensla curry på små buketter av blomkål, lägg i ugnform och baka i ugnen på 180 grader i ca 30 minuter.
  4. Bryt ev. av den nedre torra delen på sparrisen.
  5. Grilla eller stek sparrisen i oljan i ca 5 minuter. Strö över flingsalt.
  6. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över pistagevinägretten vid servering. Strö över hyvlad parmesan.

Dela det här receptet med dina vänner!