Ugnsbakad falukorv med potatismos

Ugnsbakad falukorv med potatismos.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här receptet är väl tilltaget så det räcker till minst två matlådor också.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    potatis, skalad, i bitar
  • 500 g
    frysta grönsaker, i små bitar, t ex wokgrönsaker eller majs
  • 1st
    ring falukorv
  • 2–3 msk
    senap
  • 2st
    röda lökar, skivade
  • ½st
    purjolök, skivad
  • 2 st
    äpplen, klyftade
  • 100 g
    ost, skivad+50 g riven
  • 2dl
    crème fraiche
  • 2dl
    färdig tacosalsa
  • ½dl
    bostongurka
  • 2dl
    mjölk
  • 2 msk
    smör
  • salt och vitpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, det tar ca 10–15 minuter.

2. Häll de frysta grönsakerna i en ugnsform, salta och peppra. Skär korvringen i skivor, men inte helt igenom och lägg den ovanpå grönsakerna.

3. Bred senap över korven, ner i snitten. Fyll snitten med rödlök, purjolök, äpple och ost. Det som blir över lägger du runt om.

4. Blanda crème fraiche, tacosalsa och bostongurka, häll blandningen över hela anrättningen, strö på riven ost. Grädda tills korven är gyllene och grönsakerna varma, cirka 20 minuter mitt i ugnen.

5. Häll av vattnet från potatisen, mosa med potatisstöt, blanda ner mjölk. Smaka av med smör, salt och peppar.

Tips

Passa på att använda snuttar från burkar som står i kylen, t ex. jalapenos till korvfyllning.

Dela det här receptet med dina vänner!