Ugnsbakad frukt med honungsmüsli
Publicerat:
2018-05-02Äpplen och päron bakade i låg värme över natten ger komprimerad fruktsmak till en lyxig frukost. Kommer man bara ihåg att ställa in dem i ugnen kvällen innan har man en ljuvlig upplevelse följande morgon. Knaprig mysli går snabbt att göra.
Ingredienser
Långbakad frukt
- 2äpplen, ekologiska
- 2päron, ekologiska
- strösocker
Honungsmüsli
- 1dlhavreflingor, ekologiska
- 1dlboveteflingor, ekologiska
- 1dlsolrosfrön, ekologiska
- 2mskkallpressad solrosolja, ekologisk
- 2mskhonung
- 1tskvaniljpulver
Plommonkompott
- 1påse(ar)torkade plommon, ekologiska
- 3dläppelmust
- ¼dläpplecidervinäger
- 2kanelstänger
- 2stjärnanis
Så lagar du
Långbakad frukt
1. Kärna ur kärnhuset från undersidan så att det inte går helt igenom.
2. Fyll hålet med en tesked socker i varje frukt, lägg i form på sockerbädd.
3. Baka i ugn i 80 grader över natten, eller i 8–10 timmar.
Honungsmüsli
1. Smält honung med olja.
2. Blanda ner flingor och solroskärnor.
3. Smula ut på bakplåtspapper. Låt svalna
Plommonkompott
1. Dela plommonen i fyra bitar.
2. Slå på äppelmust, vinäger och kryddor.
3. Sjud under lock till krämig konsistens.