Ugnsbakad frukt med honungsmüsli

Ugnsbakad frukt med honungsmüsli.

Publicerat:

Äpplen och päron bakade i låg värme över natten ger komprimerad fruktsmak till en lyxig frukost. Kommer man bara ihåg att ställa in dem i ugnen kvällen innan har man en ljuvlig upplevelse följande morgon. Knaprig mysli går snabbt att göra.

Ingredienser

Långbakad frukt

  • 2
    äpplen, ekologiska
  • 2
    päron, ekologiska
  • strösocker

Honungsmüsli

  • 1dl
    havreflingor, ekologiska
  • 1dl
    boveteflingor, ekologiska
  • 1dl
    solrosfrön, ekologiska
  • 2msk
    kallpressad solrosolja, ekologisk
  • 2msk
    honung
  • 1tsk
    vaniljpulver

Plommonkompott

  • 1påse(ar)
    torkade plommon, ekologiska
  • 3dl
    äppelmust
  • ¼dl
    äpplecidervinäger
  • 2
    kanelstänger
  • 2
    stjärnanis

Så lagar du

Långbakad frukt

1. Kärna ur kärnhuset från undersidan så att det inte går helt igenom.

2. Fyll hålet med en tesked socker i varje frukt, lägg i form på sockerbädd.

3. Baka i ugn i 80 grader över natten, eller i 8–10 timmar.

Honungsmüsli

1. Smält honung med olja.

2. Blanda ner flingor och solroskärnor.

3. Smula ut på bakplåtspapper. Låt svalna

Plommonkompott

1. Dela plommonen i fyra bitar.

2. Slå på äppelmust, vinäger och kryddor.

3. Sjud under lock till krämig konsistens.

Dela det här receptet med dina vänner!