Ugnsbakad lammbringa fylld med färsk spenat

Ugnsbakad lammbringa fylld med färsk spenat

Ingredienser

4portioner

  • ca 1kg
    lammbringa
  • 40g
    färsk babyspenat
  • 4-6st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    eko citron
  • 2st
    kvistar rosmarin
  • 2 st
    medelstora morötter
  • 1st
    gulbeta
  • 8st
    medelstora potatis
  • 1st
    gul lök
  • 4-6dl
    utspädd kycklingbuljong
  • 1msk
    smör
  • 1msk
    rapsolja
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 120 grader.

2. Putsa bort eventuella broskbitar från lammbringan. Lägg den med insidan uppåt.

3. Pressa vitlöken och fördela den över bringan, riv över skal från citronen salta och peppra, lägg i den färska spenaten, rulla ihop och dela på mitten, bind upp dom två bitarna av bringan med steksnöre.

4. Lägg i 1 msk smör och 1 msk rapsolja i stekpanna som tål att vara i ugn, stek sedan bringan tills att den är gyllenbrun runt om, dela sedan citronen i fyra bitar och pressa över saften samt låt citronbitarna följa med i stekpannan som nu sätts in i ugnen ca 2 timmar.

5. Under tiden lammet står i ugnen, skala och ansa morötter, gulbeta, lök samt potatis. Skiva dessa rotfrukter i tunna skivor.

6. Riv av bladen från rosmarinskvisten och blanda ihop med rotgrönsakerna, lägg allt i en ugnssäker form, slå över buljongen, smaka av med salt och sätt in i ugnen på samma temperatur som lammet i cirka 1 ½ timma.

7. Rotgrönsakerna placeras i djupatallrikar med buljong, köttet skivas i lämpliga skivor och placeras ovanpå, servera gärna en sallad till.

Dela det här receptet med dina vänner!