Ugnsbakad makrill med citron och lagerblad

Ugnsbakad makrill med citron och lagerblad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Att ugnsbaka fisk i folie är ett bra sätt att få ut det bästa ur både fisken och smaksättningen.

Ingredienser

2portioner

  • 1st
    makrill, färsk
  • 1st
    citron
  • 4st
    lagerblad
  • salt och peppar
  • olivolja

Så lagar du

1. Häll salt, peppar och olivolja i ett stycke aluminiumfolie. Lägg i två lagerblad och hyvlat citronskal (endast den gula delen).

2. Skär 3-4 skåror på varje sida av den hela rensade fisken. Lägg på ytterligare två lagerblad på fisken tillsammans med mer salt, peppar olja och citronskal.

3. Vik ihop folien, men innan du stänger helt, pressa lite citronsaft i. Lägg i en ugnsform.

4. Tillaga i 15 minuter på hög värme i ugnen.

5. Servera med tex potatismos.

Tips: Om du använder färska lagerblad, mosa den lite grann för att släppa ut dess aromer.

Dela det här receptet med dina vänner!