Ugnsbakad morot och oxe

Ugnsbakad morot och oxe

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här rätten vinner på att ha ett så fint kött som möjligt. Då kommer alla andra ingredienser också till sin rätt. Morötterna ger sötma och mison god umami.

Ingredienser

4portioner

  • 10
    morötter med blast
  • kallpressad rybsolja
  • salt och peppar
  • bladpersilja
  • citron
  • 500g
    nötytterfilé (marmoserad filé) eller entrecote
  • kornmiso eller rårismiso
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Dela morötterna i långa stavar, blanda med olja och baka i ugnen i cirka 180 grader (tiden beroende på morötternas storlek, cirka 20 minuter).

2. Blanda med persilja, morotsblast och några droppar citronsaft.

3. Dela köttet i fyra biffar och banka ut så att de är cirka 2–3 centimeter tjocka.

4. Gnid in med miso och krydda med salt och peppar.

5. Stek på mycket hög värme cirka en minut på vardera sidan.

6. Strimla köttet och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!