Ugnsbakad potatis med svampsallad och löjrom

Ugnsbakad potatis med svampsallad och löjrom

Publicerat:

Tillagningstid:

En rätt där de västra och de östra delarna av Finland möts. Filip Langhoffs ugnsbakade potatis får sällskap av två syrliga tillbehör med smetana som gemensam nämnare.

Ingredienser

4portioner

Svampsallad

  • 200g
    saltsvamp, gärna riskor
  • 50g
    smetana
  • ½
    liten lök
  • salt
  • peppar

Löjrom och gräslök

  • 100g
    löjrom
  • 100g
    smetana
  • salt
  • peppar

Så lagar du

Potatisen

1. Koka potatisarna i saltat vatten, rosta dem sedan i ugnen med smör eller annat fett och lite kryddor och salt.

2. Baka i ugnen ca 40 minuter i 200 grader (beroende på potatisens storlek).

Svampsallad

1. Skölj den saltade svampen väl och tärna den fint.

2. Blanda sedan ihop ingredienserna.

Löjrom och gräslök

1. Blanda ihop ingredienserna. Smetanan kan bytas ut mot gräddfil om så önskas.

Dela det här receptet med dina vänner!