Ugnsbakad radicchiosallad

Ugnsbakad radicchiosallad

Publicerat:

Sallad i ugnen kan låta underligt men radicchio, eller rosésallad använd i Italien flitigt både kall och varm. I pasta, risotto eller så här på alldeles egen hand.

Ingredienser

  • 2st
    radicciosalladshuvuden
  • ½dl
    olivolja
  • salt och peppar
  • 2-3msk
    balsamvinäger
  • 50g
    parmesanost

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär radicciosalladen i klyftor och lägg upp på en bakplåt. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Blanda salladen med händerna så att all sallad blir täckt.

3. Lägg in salladen i ugnen i cirka 15 mintuer eller tills den fått lite färg.

4. Servera med balsamvinäger och grovt riven parmesan.

Dela det här receptet med dina vänner!