Ugnsbakad spätta med blomkål, svamp och rosmarin

Ugnsbakad spätta med blomkål, svamp och rosmarin

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    frysta spättafiléer
  • salt och vitpeppar
  • saft från 1 citron
  • 1st
    blomkålshuvud
  • 300g
    färska champinjoner
  • 1tsk
    torkad rosmarin
  • 1dl
    vatten
  • 1st
    kycklingbuljongtärning
  • 1burk(ar)
    lätt crème fraiche
  • en liten knippa färsk dill
  • salt och peppar
  • smör och olja till stekning

Så lagar du

Sätt ugnen på 200 grader.

Tina fisken om den är fryst. Lägg filéerna på en tallrik, pressa över citronsaften, salta och peppra.

Plocka blomkålen i stora buketter, skiva svampen grovt. Bryn blomkål, svamp och rosmarin i lite smör och olja. Häll på vatten, buljongtärning och crème fraiche. Låt småkoka i ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Häll blandningen i en passande ugnsfast form. Lägg fisken över grönsakerna och baka i ugnen i 15 minuter. Grovhacka dillen och strö över gratängen innan servering.

Servera med ris eller kokt potatis.

Dela det här receptet med dina vänner!