Ugnsbakade köttbullar med fetaost

Tid:

Ugnsbakade köttbullar med fetaost.

Tid:

Saftiga köttbullar i smakrik sås som lagar sig själv i ugnen. Servera gärna med ett varmt brytbröd att doppa i såsen. Jag brukar variera ostsorter och det här är ett perfekt tillfälle att riva upp och använda ostrester.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    nötfärs, alt blandfärs eller lammfärs
  • 1 dl
    havregryn
  • 1 ½ dl
    vatten
  • 1 dl
    rostad lök
  • 2-3 tsk
    fransk senap
  • 1
    ägg
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 2 tsk
    salt
  • 100 g
    fetaost, smulad

Sås

  • 2 burk(ar)
    körsbärstomater, alt. krossade eller passerade
  • 150 g
    ost, t ex mozzarella som dragits i bitar

Till servering

  • färsk basilika
  • brytbröd
  • sallad eller pasta

Så lagar du