Ugnsbakade köttbullar med fetaost

Ugnsbakade köttbullar med fetaost.

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftiga köttbullar i smakrik sås som lagar sig själv i ugnen. Servera gärna med ett varmt brytbröd att doppa i såsen. Jag brukar variera ostsorter och det här är ett perfekt tillfälle att riva upp och använda ostrester.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    nötfärs, alt blandfärs eller lammfärs
  • 1dl
    havregryn
  • 1 ½dl
    vatten
  • 1dl
    rostad lök
  • 2-3tsk
    fransk senap
  • 1
    ägg
  • 1tsk
    svartpeppar
  • 2tsk
    salt
  • 100g
    fetaost, smulad

Sås

  • 2burk(ar)
    körsbärstomater, alt. krossade eller passerade
  • 150g
    ost, t ex mozzarella som dragits i bitar

Till servering

  • färsk basilika
  • brytbröd
  • sallad eller pasta

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft (eller 225 grader vanlig ugnsvärme).

2. Blanda havregryn och vatten, låt svälla 5–10 minuter.

3. Blanda ner resterande ingredienser till köttbullarna i havregrynen. Forma köttbullar, gärna som golfbollar i storlek.

4. Lägg i en ugnsfast form, häll på tomater och toppa med ost.

5. Baka tills köttbullarna är genomgräddade, det tar ca 30 minuter.

6. Garnera med färsk basilika och servera med ett gott bröd, sallad eller pasta.

Dela det här receptet med dina vänner!