Ugnsbakade rotfrukter

Ett vitt avlångt uppläggningsfat fyllt med rostade grönsaker som är sorterade och upplagda på rad. De är kryddade med timjan och på höger sida av fatet ligger guldfärgade salladsbestick.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Ett tillbehör som passar till det mesta. Lyxigt och rustikt på samma gång.

Ingredienser

6portioner

  • 500g
    potatis
  • 3st
    morötter
  • 3st
    palsternackor
  • 3st
    rödbetor
  • 6klyfta(or)
    vitlök
  • 2st
    gul- eller rödlök
  • 1msk
    torkad timjan
  • 2msk
    olivolja
  • örtsalt (kan uteslutas)
  • salt & peppar

Så lagar du

1. Värm ugnen till 200 grader. 

2. Skala och skär grönsakerna i klyftor, lägg på en plåt.

3. Ringla över olja, timjan, salt och peppar.

4. Baka mittt i ugnen i ca 30 minuter. Servera med önskat tillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!