Ugnsbakat basmatiris med kardemumma och mandlar

Ugnsbakat basmatiris med kardemumma och mandlar

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gul lök
  • 1msk
    olivolja
  • 4dl
    basmatiris
  • 4dl
    vatten
  • 1msk
    grönsaksfond
  • 1krm
    kardemumma
  • 1knippa(or)
    kruspersilja / färsk koriander
  • 1st
    lime
  • 1dl
    gula eller vanliga russin
  • 1dl
    mandel
  • salt och peppar
  • en våt kökshandduk

Så lagar du

1. Hetta upp lite olja i en eldfast gryta och fräs den hackade löken lite lätt i oljan.

2. Skölj riset och slå på ris, fond och vatten. Rör i kardemumma. Placera en våt kökshandduk över grytan. Lägg på lock och sätt in i ugnen på 175 grader.

3. Låt grytan stå i ugnen cirka 20 minuter. Skålla under tiden mandeln och rosta i torr stekpanna. Hacka persiljan så att du får ½ deciliter. Ta sedan ut riset och låt stå i 15 minuter. Vänd ner persilja, saften från limen, russin och mandlar. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!