Ugnspannkaka med vanilj
Tillagningstid:
Publicerat:
2016-03-21Tillagningstid:
Den här pannkakan är tunn, fet och smaskig, med en lätt smaksatt smet. Smeten går bra att göra dagen före.
Ingredienser
6 portioner
- 100 gsmör
- ¼vaniljstång
- 4 dlvetemjöl
- 1 tskbakpulver
- 1,5 dlrårörsocker
- 1 tsksalt
- 8 dlfet mjölk
- 2ägg
Så lagar du
1. Smält smöret i en kastrull, låt svalna en stund.
2. Skrapa ur vaniljfröna och lägg i en stor skål. Blanda i mjöl, bakpulver, socker och salt.
3. Vispa ner mjölk och ägg i skålen, blanda sedan i smöret.
4. Låt smeten stå i rumstemperatur i en halvtimme.
5. Blanda om och häll i en smörad ugnsplåt, grädda på 200° i 30-40 minuter tills pannkakan är gyllene.
6. Låt pannkakan vila i åtminstone 20 minuter. Servera med gräddskum och färska bär.
Tips:
- Det går bra att laga smeten dagen före.
- Du kan smaksätta smeten med kardemumma, kanel eller varför inte citronskal.