Ugnspannkaka med vanilj

pankkaka med grädde och bär på tallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här pannkakan är tunn, fet och smaskig, med en lätt smaksatt smet. Smeten går bra att göra dagen före.

Ingredienser

6portioner

  • 100g
    smör
  • ¼
    vaniljstång
  • 4dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1,5dl
    rårörsocker
  • 1tsk
    salt
  • 8dl
    fet mjölk
  • 2
    ägg

Så lagar du

1. Smält smöret i en kastrull, låt svalna en stund.

2. Skrapa ur vaniljfröna och lägg i en stor skål. Blanda i mjöl, bakpulver, socker och salt.

3. Vispa ner mjölk och ägg i skålen, blanda sedan i smöret.

4. Låt smeten stå i rumstemperatur i en halvtimme.

5. Blanda om och häll i en smörad ugnsplåt, grädda på 200° i 30-40 minuter tills pannkakan är gyllene.

6. Låt pannkakan vila i åtminstone 20 minuter. Servera med gräddskum och färska bär.

Tips:

  • Det går bra att laga smeten dagen före.
  • Du kan smaksätta smeten med kardemumma, kanel eller varför inte citronskal.

Dela det här receptet med dina vänner!