Ugnsrostade grönsaker med korv

Korv och grönsaker på ett fat

Publicerat:

Tillagningstid:

Ugnsrostade, färggranna grönsaker tillsammans med god korv. Toppas med senapsdressing och chips. Fredagsmys i kubik.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    salsicciakorvar eller annan smakrik korv
  • 1
    gul paprika
  • 1
    röd paprika
  • 1
    rödlök
  • 1
    zucchini
  • 4
    vitlöksklyftor
  • 4msk
    olivolja
  • salt & peppar
  • några kvistar färsk timjan
  • färsk kapris
  • svarta oliver
  • 100g
    chips (av en välfriterad sort)

Senapsdressing

  • 3msk
    fransk senap
  • 3msk
    vitvinsvinäger
  • 1tsk
    flytande honung
  • dl
    olivolja
  • salt & peppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader. 

2. Strimla paprikorna, skär rödlöken i klyftor och zucchinin i 1 cm tjocka skivor. Skala och halvera vitlöksklyftorna.

3. Vänd allt i olivolja på en ugnsplåt och salta och peppra.

4. Rosta grönsakerna i ugnen i cirka 15 minuter. Strö over färsk timjan när det återstår 5 minuter.

5. Grilla korven i het grillpanna eller stekpanna. 

6. Blanda med de rostade grönsakerna med dressingen på ett uppläggningsfat. Skiva korven och lägg ovanpå grönsakerna. Garnera med kapris, svarta oliver och chips. 

Dressing

1. Rör ihop senap, vinäger och honung i en skål. Vispa droppvis ner olivoljan till en krämig dressing. Späd eventuellt med  lite vatten.

Dela det här receptet med dina vänner!