Ugnsrostade tomater

Ugnsrostade tomater

Publicerat:

Tillagningstid:

Söta, smakintensiva små tomater är ett perfekt tiillbehör till det mesta! Lite som superlyxig och god ketchup. Funkar till till kött, fisk, ostbrickan och morgonmackan – gör ett gäng och ha på lut i kylen.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 20-30st
    körsbärstomater
  • 2msk
    olivolja
  • 1tsk
    honung eller råsocker
  • ½tsk
    salt
  • 1-2tsk
    hackade örter – exempelvis rosmarin, salvia eller basilika

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Skär tomaterna i halvor och lägg dem i en långpanna.

3. Blanda ihop övriga ingredienser i en liten skål och häll över tomaterna. Blanda om med händerna.

4. Sätt in långpannan i ugnen i 1 1/2 timme.

Dela det här receptet med dina vänner!