Uppesittarpizza

Uppesittarpizza.

Publicerat:

Tillagningstid:

En enkel rätt som gräddas medan du fixar det sista av julstöket eller kanske umgås med gästerna. Toppa med dina favvoråvaror, efter din egen smak.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    rulle smördeg, kyld
  • 200g
    ricotta
  • 1
    citron, zesten
  • 2
    sötpotatisar
  • 200g
    getost, en liten rulle

Topping, välj det du önskar

  • 4
    fikon, färska
  • 1
    granatäpple
  • 1dl
    rostad mandel eller nötter
  • 1påse(ar)
    rucola
  • färsk basilika, olivolja, flingsalt, svartpeppar, flytande honung eller balsamicosirap

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ricotta och citron, smaka av med salt och peppar.

3. Rulla ut smördegen på en plåt, skär halvt igenom kanterna som en ram på ca 2 cm.

4. Bred ricotta på den inre plattan.

5. Skiva sötpotatis tunt och lägg på, toppa med getost.

6. Grädda tills pizzan är gyllene, ta ut låt svalna något och toppa med det du gillar!

Dela det här receptet med dina vänner!