Vackra spritsade rosor av schweizisk marängsmörkräm

Vackra spritsade rosor av schweizisk marängsmörkräm

Publicerat:

Tillagningstid:

Att spritsa rosor är både lätt och enkelt att göra men framför allt ser vacker, elegant och avancerat ut. Schweizisk marängsmörkräm är min favorit frosting för att dekorera cupcakes och tårtor.

Ingredienser

Schweizisk marängsmörkräm

  • 270g
    äggvita
  • 400g
    socker
  • 500g
    smör
  • 2tsk
    vaniljpasta eller valfri smaksättning
  • oljebaserade ätbara färger, pulverfärg eller geléfärg

Garnering

  • strössel

Utrustning (sprits)

  • stor stjärntyll (Tyll 1M eller 2D)

Så lagar du

Hur du spritsar

För att spritsa dessa enkla och vackra rosor ska vi använda oss utav en stängd stjärntyll eller munstycke. Det kan vara både den populara tyllen som heter 1M eller tyllen som heter 2D.

  1. Fyll spritspåsarna med frosting. Välj vilken frosting/glasyr som helst t ex. smörkräm, vispad pannacotta chockladganache.

  2. Massera spritspåsen för att få bort eventuella luftbubblor för en så len frosting som möjligt.
  3. Håll spritspåsen rakt och handen nära tyllen för kraft och kontroll över utflödet.
  4. Börja alltid i mitten och tryck jämnt ut i en cirkel hela vägen runt muffinsformen tills det är dags att dra av.
  5. Det är viktigt att ha ett konstant jämt tryck och helst hålla sig innanför muffinsformen när man spritsar.
  6. När du spritsat klart kan du dekorera med olika sorters strössel.

Schweizisk marängsmörkräm

  1. Vispa ihop äggvitor och socker i en värmetålig skål över ett sjudande vattenbad och rör tills sockret smälter.
  2. Blandningen ska gå upp till en temperatur på 65 grader. Kontrollera med termometer.
  3. Tag av blandningen från värmen och vispa till en fast marängsmet i hushållsassistent eller med elvisp.
  4. Vispa tills smeten har svalnat, cirka 10 minuter.
  5. Sänk hastigheten till medel-låg och tillsätt gradvis smöret i bitar.
  6. Se till att skrapa ned marängsmörkrämen i skålen och vispa i medel-hög hastighet i 5 minuter.
  7. Sänk hastigheten till låg och tillsätt vaniljextrakt eller valfri smaksättning. Öka hastigheten till medelhög och vispa ytterligare 5 minuter tills den är ljus och krämig.
  8. Färga märängsmörkrämen med oljebaserade ätbara färger, pulver färg eller koncentrerad geléfärg.

Tips

  • Denna smörkräm går att förvaras i rumstemperatur i 2 dagar. I kyl (tätt tillsluten) i två veckor eller i frysen i 2 månader.
  • För laktosfri: Byt ut smöret till laktosfritt.
  • För att göra i mikrovågsugn , byt ut steg 1: Vispa ihop äggvita och socker i en mikrovågssäker skål. Se till att blandningen är väl blandad så att sockret kan skydda äggen från kokning. Värm blandningen i mikrovågsugnen i 2-4 minuter på hög nivå i 30 sekunders intervaller och vispa ordentligt efter varje 30 sekunders uppvärmning. Värm tills sockret är upplöst och blandningen når 65 grader.

Dela det här receptet med dina vänner!