Våfflor med friterad kyckling och lönnsirap

Våfflor med kyckling och bär

Publicerat:

Tillagningstid:

En amerikansk brunchklassiker som egentligen görs med belgiska våfflor. Har man inte ett sådant järn går det finfint med ”vanliga” våfflor. Storheten i denna rätt är det salta, det söta och det krispiga som tillsammans blir helt oemotståndligt! Lite New York hemma i erat eget kök!

Ingredienser

  • 1sats(er)
    våfflor

Kyckling

  • 600g
    kycklinglårfilé
  • 1,5dl
    gräddfil
  • 2tsk
    paprikapulver
  • 2tsk
    senapspulver
  • 2tsk
    vitlökspulver
  • 1tsk
    salt
  • 0,5tsk
    cayennepeppar

Panering

  • 3dl
    vetemjöl
  • 1,5tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    paprikapulver

Till servering

    Så lagar du

    1. Blanda gräddfil med kryddorna. Lägg i en plastpåse. Lägg i kycklingfiléerna och knåda ordentligt så de täcks av gräddfilen. Lägg i kylskåpet i minst en timme, gärna över natten.

    2. Gör våfflorna innan du börjar fritera kycklingen och håll dem varma i ugnen (75 grader).

    3. Häll upp mjöl i en djup tallrik och blanda ner bakpulver, salt och paprikapulver. Vänd kycklingbitarna i mjölet så de täcks ordentligt och låt ligga på ett bakplåtspapper så att mjölet torkar lite.

    4. Hetta upp ca 1 liter olja i en vid kastrull tills den är 180 grader.

    5. Fritera 4 – 5 kycklingbitar i taget i cirka 5 minuter så den får ordentligt med färg.

    6. Servera kycklingen med våfflorna. Ringla över lönnsirap och garnera gärna med bär.

    Dela det här receptet med dina vänner!