Våfflor med norsrom
Publicerat:
2022-02-23Om du gillar sikrom eller rom från siklöja kommer du att älska norsrommen!
Ingredienser
6 portioner
Våfflor på råmjölk
- 5 dlråmjölk
- 1ägg
- 0,5 tsksalt
- 0,5 tsksocker
- 3 dlmjöl
- 50 gsmält smör
Tillbehör
- norsrom (saltad, 3 gram salt per 100 gram rom, dvs. 3 %)
- 1-2finhackade rödlökar
- 1 burk(ar)vispad smetana
- dillkvistar att toppa med
Så lagar du
Våfflor
- Blanda alla ingredienser.
- Låt smeten stå i någon timme innan stekning.
I den här våffelsmeten används råmjölk för den fina fylliga smaken. Eftersom råmjölken innehåller så mycket protein så behövs väldigt lite ägg i smeten.
Tips: Ifall du inte får tag i råmjölk kan du använda ett vanligt våffelrecept.
Tillbehör
- Placera rommen, smetanan och rödlöken på våfflan på önskat sätt eller blanda rom och smetana färdigt och servera finhackad rödlök i en skål bredvid.
- Dekorera med dill och lite flingsalt.