Vaktel i karamelliserad lök med vermicellinudlar

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4 portioner

  • 4
    vaktlar, 300–400 g
  • olja att steka i

Nudlar

  • 500 g
    vermicellinudlar
  • 2 msk
    olja med neutral smak
  • ½ tsk
    salt
  • 2 msk
    vatten
  • 1 msk
    olja med neutral smak
  • 1 tsk
    gurkmeja
  • svartpeppar
  • 250 g
    fryst grönsaksblandning, t ex ärter, paprika, majs
  • russin

Löksås

  • 2
    gula lökar
  • 1
    rödlök
  • 1
    paprika
  • 5
    vitlöksklyftor
  • ev lite vatten
  • 1
    lagerblad
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 dl
    vatten
  • 1 msk
    vinäger
  • ev torkad chili

Roff – fyllning

  • 1
    liten färsk ingefära, ca 1x1 centimeter
  • 5
    vitlöksklyftor
  • 1 tsk
    salt
  • ½ tsk
    svartpeppar
  • ev torkad chili

Tillbehör (valfritt)

  • stekta/friterade matbananer
  • smörstekta haricots verts

Så lagar du