Vaktel i karamelliserad lök med vermicellinudlar

Vaktel i karamelliserad lök med vermicellinudlar

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 4
    vaktlar, 300–400 g
  • olja att steka i

Nudlar

  • 500g
    vermicellinudlar
  • 2msk
    olja med neutral smak
  • ½tsk
    salt
  • 2msk
    vatten
  • 1msk
    olja med neutral smak
  • 1tsk
    gurkmeja
  • svartpeppar
  • 250g
    fryst grönsaksblandning, t ex ärter, paprika, majs
  • russin

Löksås

  • 2
    gula lökar
  • 1
    rödlök
  • 1
    paprika
  • 5
    vitlöksklyftor
  • ev lite vatten
  • 1
    lagerblad
  • salt
  • svartpeppar
  • 3dl
    vatten
  • 1msk
    vinäger
  • ev torkad chili

Roff – fyllning

  • 1
    liten färsk ingefära, ca 1x1 centimeter
  • 5
    vitlöksklyftor
  • 1tsk
    salt
  • ½tsk
    svartpeppar
  • ev torkad chili

Tillbehör (valfritt)

  • stekta/friterade matbananer
  • smörstekta haricots verts

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Roff – fyllning: Mixa ingefära, vitlök, salt och peppar. Tillsätt lite torkad chili om du gillar hetta.
  3. Skölj vaktlarna. Gör små hål i dem och fyll de olika delarna med roff.
  4. Stek vaktlarna i olja i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Ta dem ur pannan, lägg i en smord ugnsform och sätt i ugnen 20 minuter.
  5. Löksås: Skala och hacka löken i mindre bitar. Skölj och hacka paprikan. Skala vitlöken.
  6. Stek gul lök och rödlök i samma olja som vakteln stektes. Rör om så att löken inte fastnar i botten. Tillsätt en skvätt vatten vid behov och lägg i lagerbladet. Tillsätt sedan paprika, vitlök, salt och peppar och blanda. Häll i vatten och vinäger. Blanda och låt puttra en liten stund. Smaka av löksåsen. Krydda med salt, peppar och chili efter smak.
  7. Smaka av och är den god, ta vaktlarna ur ugnen och lägg i såsen så att de kan suga åt sig smakerna. Låt pannan stå på låg värme.
  8. Fukta vermicellinudlarna med 2 msk olja (viktigt så att de inte blir en grötig boll) och ångkoka i omgångar, först 10 minuter.
  9. Lös upp salt i en skål med vatten och häll i olja. Tillsätt gurkmeja och blanda väl. Häll blandningen över nudlarna lite i taget medan du rör om. Blanda allt väl. Det är viktigt att nudlarna blir fuktiga, inte blöta.
  10. Om nudlarna fortfarande är torra, upprepa proceduren med vatten och olja som du häller över. Ångkoka igen ca 20 minuter tills nudlarna är al dente.
  11. När nudlarna är klara, tillsätt en grönsaksblandning som består av ärter, majs och paprika. Lägg i några russin, salta om det behövs och blanda väl.
  12. Lägg upp vaktlarna i halvor på ett fat med tillbehör runtomkring. Servera vermicellinudlarna toppade med löksås och njut av den smarriga rätten.

Dela det här receptet med dina vänner!