Valborgstårta

Valborgstårta.

Publicerat:

Tårtan ser ut som en majbrasa och passar utmärkt som efterrätt till helgens middagsbjudningar. Grunden gör du av en vanlig sockerkaka och dekorationen består av salta pinnar och smälta karameller.

Ingredienser

Du behöver

  • sockerkaksform (konformad)
  • salta pinnar
  • 100 g
    mörk choklad
  • rapsolja
  • hårda karameller av genomskinlig variant i rött, gult och orange
  • pastafärger till eventuell sockerdekor

Sockerkaka

  • 75 g
    smör
  • 1 dl
    mjölk
  • 2 st
    ägg
  • 2 dl
    strösocker
  • 2 tsk
    vaniljsocker
  • 3 dl
    vetemjöl
  • 1 ½ tsk
    bakpulver

Chokladganache 

  • 150 g
    choklad
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 35 g
    smör

Så lagar du