Vaniljhjärtan

Vaniljhjärtan

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

15portioner

Till 200 g mordeg

  • 200g
    rumstempererar smör
  • 1nypa(or)
    salt
  • 65g
    strösocker (ca ¾ dl)
  • 1st
    äggula
  • 300g
    vetemjöl
  • Vaniljkräm
  • 3dl
    grädde
  • 2st
    äggulor
  • 3tsk
    strösocker
  • 1msk
    potatismjöl
  • 1st
    vaniljstång

Så lagar du

Mordeg:

1. Skärsmöret i kuber. Blanda smör, salt och socker noga. Rör ned äggulan. Tillsätt vetemjöl och arbeta snabbt ihop till en blank fin deg. Arbeta inte degen för länge. Slå in i plastfolie och låt vila svalt i minst 1 timme.

Vaniljkräm:

2. Häll grädden , äggulorna, socker och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull och rör om. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen (alt. Blanda i vaniljsocker). Lägg i vaniljstången. Sjud krämen under omrörning, men låt den absolut inte koka. När krämen tjocknat, dra den av värmen och låt svalna. Ta upp eventuella vaniljskidor.

Vaniljhjärtan:

3. Sätt ugnen 200 grader. Kavla ut mördegen till 2-3 mm tjocklek och klä hjärtformarna. Lägg i en klick vaniljkräm och lägg sedan över ett lock av mördeg. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Slå ut hjärtana ur formarna och pudra dem med florsocker.

Dela det här receptet med dina vänner!