Vaniljhjärtan

Vaniljhjärtan.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ni känner ju till dammsugaren, mazarinen, chokladbollen, biskvin och kokostoppen. Men visste ni att dessa kära bakverk går under samlingsnamnet bitar i konditoriet. Alla har vi även vår favorit bland dessa bitar, så häng med när vi djupdyker i begreppet och bakar till dessa godsaker.

Ingredienser

15portioner

Mördeg

  • 200g
    florsocker
  • 200g
    osaltat smör
  • 100g
    ägg (ca 2 st)
  • 400g
    vetemjöl

Vaniljkräm

  • 500g
    mjölk
  • 5g
    vaniljstång
  • 125g
    socker
  • 120g
    äggula
  • 40g
    majsstärkelse
  • 25g
    smör

Så lagar du

Mördeg

  1. I en blandare (med vinge) mixa florsocker och smör till en jämn massa.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda dem till en deg.
  3. Låt degen vila i kyl i ca 20 minuter.
  4. Kavla ut mördegen (3 mm) och fodra formarna.

Vaniljkräm

  1. Koka upp mjölk, socker och vaniljstång.
  2. Blanda ihop äggula och majsstärkelse.
  3. Temperera ägguleblandningen med den varma mjölkblandningen.
  4. Blanda tillbaka allt och koka till 95 grader.
  5. Rör ned smör och sila.
  6. Kyl ned.

Montering

  1. Fodra formarna och fyll med vaniljkrämen.
  2. Förslut formarna med mer mördeg.
  3. Se till att pressa kanterna med degen annars så finns risken att vaniljkrämen kan läcka.
  4. Baka på 180 grader i ca 15 minuter.
  5. Låt bitarna svalna och vänd dem sedan.
  6. Pudra med florsocker innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!