Vaniljhjärtan med rabarber i långpanna

Vaniljhjärtan med rabarber i långpanna

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Rabarber och vanilj är en magisk smakkombination. Här möts de i en enkel, drömgod långpannekaka med smak av rabarberkola. Rabarberpaj och vaniljhjärtan i ett!

Ingredienser

Deg

  • 250g
    Smör
  • 5dl
    Vetemjöl
  • 1,5dl
    Socker
  • 1msk
    Vaniljsocker
  • 2tsk
    Bakpulver

Rabarberkola

  • 2-3st
    Stjälkar rabarber, skivad
  • 0,5dl
    Ljus sirap
  • 2tsk
    Kanel eller kardemumma
  • 3msk
    Potatismjöl
  • 3msk
    Kallt vatten

Vaniljfyllning

  • 2dl
    Crème fraiche
  • 1dl
    Kvarg
  • 2st
    Ägg
  • 1st
    Äggula
  • 1,5dl
    Strösocker
  • 1msk
    Vaniljsocker

Till servering

  • Servera som den är eller med vaniljglass.

Så lagar du

Receptet ska lagas i en långpanna. Blir ca 25st.

Rabarber

  1. Börja med att koka upp rabarber, kanel och sirap. Vispa ut potatismjölet i vatten, rör ner i rabarbergrytan under omrörning. Låt koka upp tills det tjocknar. Låt svalna, ställ i kyl.

Deg

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig värme eller 180 grader varmluft.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt smöret i tärningar. Arbeta ihop till en jämn deg.
  3. Tryck ut hälften av degen i en bakpappersklädd långpanna ca 20x25 cm.

Vaniljfyllning

  1. Vispa ihop samtliga ingredienser och häll blandningen på botten.
  2. Klicka på rabarber och strö resten av degen ovanpå som en smulpaj.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stannat men är något dallrig, det tar cirka 40 minuter. Ugnsvärme och temperatur på ingredienserna kan variera så anpassa tiden efter din ugn.
  4. Låt svalna, ställ i kyl och skär i bitar. Lägg bitarna i formar. Kakan går bra att frysa.

Dela det här receptet med dina vänner!