Vaniljmüsli
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
10portioner
- 200ghavregryn
- 200grågflingor
- 100gkatrinplommon, grovt hackade
- 100gtorkade aprikoser, grovt hackade
- 100gblandade nötter (sötmandel, hassel och valnöt), grovt hackade
- 1vaniljstång, skårad
- 2mskkanel, malen
- 2mskkardemumma, malen
- 3mskpsylliumfrön (loppfrön)
- 4mskrapsolja
- 4mskvatten
Så lagar du
1. Blanda alla ingredienser utom katrinplommon, aprikoser, vaniljstång, nötter och psylliumfrön.
2. Bred ut müsliblandningen på en plåt och tillsätt vatten och olja genom att droppa det över ingredigenserna i långpannan och blanda ihop. Sätt sedan in muslin i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter.
3. Därefter tillsätter du nötterna och låter müslin rosta vidare i cirka fem minuter. Müslin är klar när den fått en fin gyllene färg och doftar gott.
4. Låt müslin svalna när den är klar, lägg den sedan i en lufttät behållare.
5. Tillsätt skårad vaniljstång, psylliumfrön, katrinplommon och aprikoser. Blanda och skaka om. Låt gärna müslin stå ett tag så att den hinner ta åt sig smak av vaniljstången.
6. Servera müslin med yoghurt eller mjölk. Strö över cirka en matsked krossade linfrön vid serveringen. Rivet äpple är också gott att strö över.