Vaniljpannacotta med åkerbär

Coctailglas med panacotta, röda bär och fruktsås på toppen.

Publicerat:

Tillagningstid:

Pannacotta är en helt ljuvlig dessert som är mycket lätt att göra. Den här är god till alla sorters bär.

Ingredienser

6portioner

  • 2st
    gelatinblad
  • 5dl
    vispgrädde
  • ½dl
    strösocker
  • 1st
    vaniljstång

Tillbehör

    Så lagar du

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.

    2. Häll grädden och sockret i en kastrull. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna direkt i grädden. Lägg även vaniljstången i grädden.

    3. Värm upp grädden och rör tills sockret löst sig, grädden ska inte koka bara precis sjuda upp. Krama ur gelatinbladen väl och lägg ner dem i grädden och rör tills de löst sig. Låt svalna en stund.

    4. Ta upp vaniljstången och fördela vaniljgrädden i fina glas eller formar som rymmer ca 1 dl. Låt stå övertäckta i kyl och stelna i kyl cirka 4 timmar. Toppa med lätt sötade bär strax före serveringen.

    Dela det här receptet med dina vänner!