Vårig laxsallad med salsa verde

Tid:

Vårig laxsallad med salsaverde.

Tid:

En lite ljummen sallad för vårens alla kalas. Salsa verde gör du med de örter och gröna blad du har till hands, på våren kanske det är ramslök och nässlor? I det här receptet gör jag salsan i mortel men det går också fint att mixa ihop med stavmixer.

Ingredienser

4 portioner

Sallad

  • 1 kg
    delikatesspotatis
  • 150 g
    parmesan, grovt riven
  • 250 g
    sockerärtor
  • 1 knippa(or)
    rädisor

Vinägrett

  • 1 dl
    olivolja
  • 1 st
    citron, skal och saft
  • 1 msk
    flytande honung
  • 1 msk
    dijonsenap
  • flingsalt och svartpeppar

Halstrad lax

  • 750 g
    lax
  • salt och peppar
  • 3 msk
    citronsaft, fäskpressad
  • 1 msk
    olivolja
  • 2 msk
    smör
  • 4 klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 4 msk
    bladpersilja, finhackad
  • 1 nypa(or)
    chiliflingor

Salsa verde

  • 50 g
    gröna blad – spenat, basilika. Pröva gärna att blanda upp med förvällda nässlor
  • 2 msk
    rostade pinjenötter
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 st
    sardellfiléer
  • 1 msk
    kapris
  • 1 msk
    vitvinsvinäger
  • ½ dl
    olivolja

Friterad kapris

  • 2 dl
    olivolja
  • 3 msk
    kapris

Så lagar du