Vårig potatissallad

Potatissallad och färggranna grönsaker ovanpå en ljusgrön tallrik.

Publicerat:

En potatissallad är en bra bas för våren och försommarens kalas. Lätt att skala upp när det är många gäster. Våga ta i lite med smaken!

Ingredienser

10portioner

Sallad:

  • 2kg
    delikatesspotatis
  • 150g
    grovt riven parmesan
  • 500g
    sparris
  • 1knippa(or)
    rädisor
  • 200g
    babyspenat
  • ärtskott och ätliga blommor

Vinägrett:

  • 1,5dl
    olivolja
  • skal och saft från 2 citroner
  • 1,5msk
    flytande honung
  • 1,5msk
    dijonsenap
  • flingsalt och svartpeppar

Så lagar du

1. Dela och koka potatisen i saltat vatten.

2. Blanda ingredienserna till vinägretten i en stor skål.

3. Häll av potatisen och låt den ånga av ett par minuter. Vänd ner den varma potatisen i vinägretten och låt stå.

4. Skala sparrisen och bryt av den träiga roten.

5. Koka sparrisen i 2- 3 minuter i saltat vatten. Skär i mindre bitar.

6. Skär rädisor i skivor. Blanda ner rädisor, sparris, parmesan och spenat när potatisen svalnat något. Toppa med ärtskott och ätliga blommor. 

Dela det här receptet med dina vänner!