Vårig potatissallad

Publicerat:
2023-05-03En potatissallad är en bra bas för våren och försommarens kalas. Lätt att skala upp när det är många gäster. Våga ta i lite med smaken!
Ingredienser
10portioner
Sallad:
- 2kgdelikatesspotatis
- 150ggrovt riven parmesan
- 500gsparris
- 1knippa(or)rädisor
- 200gbabyspenat
- ärtskott och ätliga blommor
Vinägrett:
- 1,5dlolivolja
- skal och saft från 2 citroner
- 1,5mskflytande honung
- 1,5mskdijonsenap
- flingsalt och svartpeppar
Så lagar du
1. Dela och koka potatisen i saltat vatten.
2. Blanda ingredienserna till vinägretten i en stor skål.
3. Häll av potatisen och låt den ånga av ett par minuter. Vänd ner den varma potatisen i vinägretten och låt stå.
4. Skala sparrisen och bryt av den träiga roten.
5. Koka sparrisen i 2- 3 minuter i saltat vatten. Skär i mindre bitar.
6. Skär rädisor i skivor. Blanda ner rädisor, sparris, parmesan och spenat när potatisen svalnat något. Toppa med ärtskott och ätliga blommor.