Vårkyckling med pepparrotshummus

Vårkyckling med pepparrotshummus

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    vårkycklingar eller 1 hel kyckling
  • 1st
    purjolök
  • 6-8st
    potatisar
  • 1st
    rotselleri
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • olivolja
  • färsk timjan
  • färsk rosmarin
  • salt och peppar

Så lagar du

Skölj och skär purjon. Skiva potatisen i tunna skivor och skölj med kallt vatten i durkslag. Skala och skär sellerin i lika tunna skivor som potatisen. Lägg allt i ugnssäker form och ringla rikligt med olivolja över. Salta, peppra och toppa med hackad timjan. Ställ i nedre delen av ugnen på 175 grader.

Bryn kycklingen i några minuter på hög värme i en stekpanna med olivolja, vitlök och rosmarin. Salta och peppra.

Lägg sedan kycklingen på ett ugnsgaller ovanför formen med grönsakerna, så att kycklingsaften droppar ner och ger smak. Grönsakerna behöver lite längre tid än kycklingen, minst 30 minuter. Kycklingen är färdig när innertemperaturen är ca 72 grader.

Servera med pepparrotshummus.

Dela det här receptet med dina vänner!