Glutenfri morotskaka

Glutenfri morotskaka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Prova Susannes glutenfria morotsdröm. Kakan går bra att frysa in.

Ingredienser

  • 3st
    ägg
  • dl
    strösocker
  • dl
    brun farin
  • 3dl
    mandelmjöl
  • 2dl
    havremjöl (glutenfritt)
  • 2dl
    rismjöl
  • tsk
    bikarbonat
  • tsk
    bakpulver
  • ½tsk
    salt
  • tsk
    kanel, malen
  • tsk
    ingefära, malen
  • 1tsk
    muskotnöt, malen
  • 1tsk
    vaniljpulver
  • 2dl
    matolja
  • 1st
    liten burk krossad ananas, avhälld (140g)
  • 5dl
    morötter, rivna

Frosting

  • 500g
    naturell färskost
  • 125g
    smör, mjukt
  • 4dl
    florsocker (kan minskas efter egen smak)
  • 1tsk
    vaniljpulver

Så lagar du

1. Smörj och bröa en långpanna med glutenfritt ströbröd, cirka 30x40 cm. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa upp ägg och socker. Blanda samtliga torra ingredienser och rör ner i äggsmeten.

3. Tillsätt olja, ananas och morötter. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20–25 minuter. Kontrollera kakan med en sticka mot slutet av gräddningen eftersom gräddningstiden ofta varierar i olika ugnar. Låt svalna.

4. Frosting: Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp till en fluffig frosting. Bred den på kakan, ställ kallt och skär i bitar.

Tips: Kakan går bra att frysa både med och utan frosting.

Dela det här receptet med dina vänner!