Varm brietoast med balsamvinäger

En macka med brieost som smälter och balsamvinäger. Bild av Bengt Westerblad i Laga om mig.

Publicerat:

Tillagningstid:

"Jag valde Niklas Ekstedts recept 'varm brietoast med balsamvinäger' för att jag gillar både brieost och balsamvinäger. Det blev gott och det var mycket enkelt att laga, men innan det ugnsbakades rostade jag brödet lite innan osten lades på." -Bengt Westerblad, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

4portioner

  • 4skiva(or)
    vitt bröd
  • 4skiva(or)
    brieost
  • olja

Sås

  • dl
    balsamvinäger
  • 2msk
    honung

Så lagar du

1. Börja med såsen. Blanda vinäger och honung i en kastrull, koka ner tills cirka ¾ dl återstår. Ställ åt sidan.

2. Sätt ugnen på 230 grader. Lägg en bit brieost på varje brödskiva, ringla över lite olja och sätt in i ugnen, tills osten smält och börjar bubbla lite i kanterna. Ta ut toasten ur ugnen och ringla såsen/reduktionen över.

3. Servera som förrätt eller till en god soppa.

Dela det här receptet med dina vänner!